Nybyggerne

Nybyggerne er en indsats for de 13-18 årige. Det er en periode hvor mange unge typisk falder fra foreningslivet. Nybyggerne vil have form af rollespilsaktiviteter af en weekends varighed, med fokus på det sociale element og en høj grad af selvbestemmelse for de unge. Deltagerne får rollerne som nybyggere, der skal etablere sig i et uudforsket område, og sørge for at deres lille samfund kan klare sig.

Til at hjælpe dem med de nødvendige færdigheder er ledere fra lokalforeningerne, der også vil præsentere dem for de udfordringer de skal overvinde. Alle de nødvendige ressourcer og kompetencer vil altså være tilstede for de unge, men der er i meget vidt omfang op til dem selv at bestemme hvordan de vil tackle de forskellige udfordringer. Fokus er på udfordringer og problemer der skal løses med fysisk samarbejde og naturkendskab, men de sociale færdigheder vil også blive aktiveret når de unge i fællesskab skal finde løsninger og fordele arbejdsopgaver, og lære deres færdigheder videre til de andre deltagere.
Den præcise fiktionsramme varierer fra arrangement til arrangement da Nybygger-arrangementerne arrangeres i samarbejde med lokalforeninger og andre samarbejdspartnere landet over. De enkelte arrangementer bliver kommunikeret ud via lokalforeningernes nyhedsbreve og på de sociale medier.

24.-25. maj 2019 afholdtes ”Orkerne Overnatter” på Holbæk Naturskole, i samarbejde med lokale spejdergrupper fra DDS og KFUM. Her deltog 161 børn og unge fra hele Sjælland.

20.-22. september afholdes Nybyggerne på Efterskolen Epos i Fynshav på Als.